Himmelsbågen Syn på kapitalism
Häger
Häger

Riktlinjer

Nu har äntligen Folkhälsomyndigheten kommit ut med riktlinjer för fysisk aktivitet och stillasittande. Det har vi suttit och väntat på länge. Vi förstår nu att risken för ohälsa ökar med stillasittande, men att all rörelse räknas. Vi kanske anade detta, men det är skönt att få det bekräftat.

Det är ju bra att vi har myndigheter som skapar riktlinjer för oss, men vem skapar riktlinjer för myndigheterna? Man kan tro att det är regeringen, men regeringen brukar ju sällan göra sitt jobb, så här finns nog ett hål att fylla. Därför har jag skapat nya riktlinjer för våra myndigheter.

Riktlinjer för myndigheter

Det människor kan ta ansvar för själva behöver inte myndigheter lägga sig i.

Det kan vara frestande att lägga sig i människors vardagsliv och styra och ställa, men tänk efter, är det någon som bett om det?

Tänk på att varje krona som spenderas kommer från hårt arbetande människor.

Vi måste akta oss för att så tvivel hos de skattebetalare som tror att deras pengar används till välgrundade ändamål.

Ett banalt budskap blir inte bättre av en snygg och ordrik broschyr.

Det är inget fel på en välarbetad broschyr, men se gärna till att den innehåller något av substans.

Välutbildade människor borde kunna använda sin tid bättre än att ständigt sitta i möten.

Hur många professorer och doktorer behövs för att skruva i en glödlampa? Kontrollera gärna att inte alla har gått samma kurser på universitetet, så att det åtminstone finns ett kompletterande kompetensurval.

Dessa riktlinjer gäller alla myndighetspersoner, såsom kvinnor, transpersoner, funktionsvarierade, sexuellt diversifierade och mångkulturella.

För jämlikhetens skull är det viktigt att jag nämner några särskilt utsatta grupper, men naturligtvis gäller riktlinjerna alla på myndigheten.

Riktlinjerna är framtagna på ett hållbart och klimatneutralt sätt.

Håll till godo.