Neutral E-Krona
Bäver
Bäver

Bråte

Kommunen har byggt badbryggor vid Hästviken. Där finns inga fåglar längre. Innan var det fullt av änder och svanar, men de trivs inte där nu. Människor verkar istället trivas på de impregnerade brädorna. Det byggs mycket nu. Kommunen har planer på att göra om värmdöleden mellan Sickla och Nacka Forum till stadsgata. Modell Kungsholmen antar jag. Annars är större delen av Sicklaön ett stort villaområde. Byggt på den tiden det gick att få en tomt att bygga på. Kontrasten mellan villorna och de nya betonghusen är stor.

Jag tycker om att traska runt bland de lummiga trädgårdarna i Birka, Lillängen, Storängen och Nysätra. Men häromdagen tog jag mig en kvällspromenad ner till de nya badbryggorna. Dessa var helt folktomma så här på kvällen. Den enda varelse jag stötte på var en bäver som lungt mumsade på några örter vid strandkanten. Bävern verkade imponerad av de nya träbryggorna. Om någon verkligen uppskattar träbråte i vatten så är det nog en bäver. Efter en stund smet bävern in under en av bryggorna. Kanske hade den hittat en ny bostad med attraktivt läge?

Djuren verkar trivas på Sicklaön. Bara den här sommaren har jag sett rådjur, harar, ekorrar och en räv. Och så bävern. Fåglar finns det mängder av, fast de undviker de nya badbryggorna. De håller sig kring Svinders Vik och de höga husen. Jag tänker att så länge djuren finns kvar omkring oss, så finns det hopp.